אולי בינתיים אתם לא פסלים, ולא ציירים. לא רקדנים ולא מוסיקאים. אתם פשוט אוהבים אומנות. נושמים את זה מבלי לעסוק בזה באופן פרקטי. ברצונכם להתמקד ולהרחיב את ידיעותיכם, ואתם בוחרים בלימודי אומנות. כמעט בטוח מקננת בכם השאלה, מה אעשה עם התואר בעתיד? ובכן, מבחינת קריירה קל היום יותר מבעבר לעסוק באופן מקצועי בתחום, ולהלן מספר אפשרויות.
את הידע הרב שאתם צוברים תוכלו לתרגם למקצועות הדורשים בקיאות בתחומי האומנות כמו למשל אוצרות בתערוכות או מוזיאונים. הלימודים למקצוע זה מתעוררים ופורחים בשנים האחרונות גם כאן בארצנו. מספר מסלולי הלימוד המקנים לבוגריהם תעודות הסמכה כאוצרים מתרחב, והרמה המקצועית נוסקת. רוב מסלולי לימודי האוצרות מיועדים לבעלי רקע אקדמי רלוונטי, דורשים עמידה בראיון אישי ונמשכים כשנתיים. כאוצרים תוכלו לרכז ולנהל תערוכות ואוספים בגלריות או מוזיאונים.
אופציה מעניינת נוספת עבור שוחרי האומנות הינה עבודה בתחום האקדמיה – הוראה ומחקר. הדרך להיכנס לשורות האקדמיה מתחילה לרוב מלמטה, כעוזרי מחקר או עוזרי הוראה למרצים במוסד, ומשם לרכוש ניסיון ומוניטין ולטפס במעלה הסולם ההיררכי. המסלול האקדמי בתחום האומנות מאפשר לכם להמשיך בלימודיכם לתארים מתקדמים, להרחיב את ידיעותיכם ולהשתתף במחקרים אודות תחומי נישה ספציפיים המעניינים אתכם.
את הוראת האומנות תוכלו לבצע גם באופן פרטי בחוגים מצומצמים, ללמד בבתי ספר או מוסדות לימוד שאינם אקדמיים. כמובן שכמו כל תחום, גם תחום האומנות פתוח למיזמים חדשים ויצירתיים. תוכלו לנסות ולהשתלב בכל חברה, עסק, מיזם או פרויקט אשר עוסק באומנות. הביאו את האמביציה, העניין והתשוקה שלכם לתחום, והן תפתחנה בפניכם דלתות רבות. כיאה למקצועות האומנותיים, חשיבה מחוץ לקופסא מאוד מומלצת.
באשר למימון שכר הלימוד, ישנן מלגות המתאימות לסטודנטים לאומנות אשר חובבים ומתעניינים גם בעשייה חברתית. ישנן מגוון מלגות המיועדות לפעילים חברתיים בתחומים שונים, החל מחונכות ועד ריכוז פרויקטים חברתיים וסביבתיים. בנוסף ישנן מלגות הצטיינות, אשר כפי ששמן מרמז, ניתנות לסטודנטים על בסיס ציוניהם. את המידע המדויק על המלגות השונות הרלוונטיות למוסד בו אתם לומדים תוכלו לקבל מאגודת הסטודנטים או מדקנט הסטודנטים.