search
לוגו

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.

כניסה לחברים רשומים

הפורטל הישראלי לאמנויות - הבמה ליצירות שלכם
אגדה אורבנית: איש המוזאיקה
הגדל


לאחר שקראתי באינטרנט על מותו של מאיר "תהיה לי בריא" כהן, ששלט על מתחם שנקין-בלפור, הבנתי בכאב שהגיע הזמן למצוא אגדה אורבנית חלופית. שקלתי לבחור ב"איש העורב", שמסתובב במנהטן לבוש שחורים וקורא קריאות עורב שיכולות להעיר אפילו את הקריירה של צ'בי צ'ייס משנתה, אבל בחרתי בסוף בגדול מכולם: ג'ים פאוור, או בכינויו המוכר "איש המוזאיקה" שהדביק לו מגזין ה"וילאג' ווייס".

פאוור, יליד אירלנד, עבר לעיר בשנת 1959 כשהוא בן 13, והתגורר יחד עם משפחתו בשכונת ריצ'מונד הילס שבקוווינס. המפנה בחייו של פאוור חל בתקופת שירותו במלחמת וייאטנם, שהשפיעה עליו קשות, כמו על רבים אחרים בני דורו. פאוור חזר לניו-יורק, וקבע את מושבו החדש ברחובות איסט וילאג', שם הפך לאושיה אורבנית.

 

 

 

 

 

 

 

 

יצירת האמנות המחתרתית הגדולה בניו יורק

את טביעת ידו הראשונה על השכונה הניח פאוור ב-1985, אז יצר את המוזאיקה הראשונה שלו על עמוד תאורה מול מלון "סט. מארקס". המוזאיקה הראשונה של פאוור, שאותה יצר משברי בקבוקים וכלים שמצא ברחוב, היתה יריית הפתיחה לנתיב המוזאיקות שלו שמתחיל על רחוב 8 וברודוויי, ומתפרש מזרחה דרך סט. מארקס פלייס לאורך 20 מייל תמימים. בשנת 1988 החליטה העירייה לאפשר לפאוור להמשיך וליצור למשך שנה נוספת אחת בלבד, עובדה שלא מנעה מהאיש להמשיך לפסל עוד 67 עבודות אורבניות מחתרתיות הפזורות ברחבי העיר. זוהי יצירת האמנות המחתרתית הגדולה ביותר של העיר ניו-יורק.

 

 

 

ג'ים פאוור, איש המוזאיקהמהיכל התהילה לשפת המדרכה

פאוור זכה בשנת 2004 להיכנס להיכל התהילה של ניו-יורק, אך למרות זאת הוא מוצא את עצמו, לפעמים מבחירה, מתגורר על שפות המדרכה באיסט וילאג' יחד עם כלבתו הנאמנה וחברתו הטובה ביותר, ג'סי ג'יין. כשנשאל לאחרונה מדוע חזר לגור ברחוב, אמר: "המקום האחרון שגרתי בו היה קצת מבולגן מדי. אני לא רוצה שהכלבה שלי תגדל בסביבה של אנשים שצועקים סביב השעון".

אבל לפאוור, כך נדמה, לא ממש מפריע לגור באוהל ברחוב. "כאן אני יכול לעבוד מהבית, וחברים יכולים לקפוץ לבקר אותי בכל שעה", הוא אומר. החזון של ג'ו הוא לייסד באיסט וילאג' קולוניה של אמנים, שייצרו אמנות ויתנו ביטוי לחופש שלהם בכל דרך ובכל מקום בשכונה. המודל שלו הוא וודסטוק באפ-סטייט, שם התגורר לאחר המלחמה. הפריחה האמנותית של וודסטוק בשנות השישים והשבעים, היא ההשראה של ג'ו, אך הלב האמיתי שוכן לדעתו בשולי הכרך הסואן - "האיסט וילאג' אמיתי הרבה יותר מוודסטוק".

 




הכול בעיני המתבונן. גם הקפה.

במפתיע, הצהיר ג'ו כי המקום החביב עליו לבילוי שעות הפנאי שלו (גם להומלסים יש מה שנקרא "שעות פנאי") היא הרשת שהכי אוהבים להשמיץ בעיר - "סטארבאקס". "אני גאה לומר שסטארבאקס זה מקום הבילוי המועדף עלי", אמר בראיון לא מזמן. "החנויות האלה הם קהילה שלמה. הם מכניסים לחנות כל אחד, נותנים להומלסים הנחות על קפה, ומחלקים בייגלים חינם. אני אומר לך, סטארבאקס אסטור פלייס שולט!".

הדברים ישמחו ודאי את הקוראים בוב דילן, נורה ג'ונס, פול מקארטני, ריי צ'ארלס ואביב גפן.

 

 

 

 

שחר פרנהיימר על אמנים יוצרים יודאיקה בניו יורק

על איגוד המוזאיקה בישראל

 

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד
אתר האמנות ארטפורטל הוא הפורטל המוביל בישראל בתחום האומנות, האמנות והתרבות. באתר תוכלו למצוא מידע רב אודות תערוכות אומנות, מאמרים בתחום האמנות והתרבות, מידע על גלריות, פורום אומנות שוקק חיים , חנות לממכר מוצרי אמנות, מידע על מוזיאונים ועוד. אנו מקדמים בברכה גלישה פעילה של המבקרים באתר ונשמח להכניס ידיעות רלוונטיות אודות חוגי אמנות, סדנאות, מידע על אמנים חדשים וכל מידע אחר שהוא בעל תועלת לקהילת חובבי האמנות. הגלישה באתר מהווה הסכמה בלתי חוזרת לתקנון האתר ושימוש בכל אחד מהטפסים שבאתר מהווה אישור למשלוח חומר פרסומי בהתאם לחוק